Här i Sverige så köper dom flesta sin alkohol på Systembolaget. Men på senare år så har det dykt upp butiker på nätet och där hittar du det mesta. Det som gör näthandel populärt kan vara att det är smidigt om du ska ha större mängder. Det går ju att få en leverans på dörren och det uppskattar många. Även om systembolaget faktiskt erbjuder detsamma så är det inte många som faktiskt utnyttjar det.

Det kan ju löna sig att köpa alkohol på nätet om man ska köpa lite mer. Upp till ett visst antal kilo är det samma leveranspris. Det är billigare i många fall och det är konstigt att det inte har fått större genomslag. Många alkoholbutiker på nätet vågar väl kanske inte riktigt satsa på att utveckla konceptet och marknadsföra det ytterligare. Det kan bero på att regeringen har ett lagförslag på bordet om att förbjuda denna form för handel. Tills frågan är tagit upp och behandlad kommer nog dom flesta nätbutiker att ligga på is.

För systembolaget som har monopol att sälja alkohol i Sverige idag så är det klart att det ligger i deras intresse att det fortsätter så. Utav de skandinaviska länderna är det bara Danmark som inte har ett monopol. Och tittar man på Europa så är det bara Makedonien tillsammans med Skandinavien som har monopol på att sälja alkohol.

Vad framtiden bringar för alkoholförsäljning i Sverige vet ingen ännu. Ska vi följa resten av Europa eller blir det striktare. Tiden får visa.

Internetalkohol