HögrisktriangelSnabblån är högkostnadskrediter. Du kan få betalningsanmärkningar om du inte betalar din skuld. Budget- och skuldrådgivaren i din kommun kan ge dig råd. På www.hallakonsument.se kan du se kontaktuppgifter dit.


Vivus bild

Vivus är idag en av de mest populära aktörerna inom snabblån på nätet. En stor anledning är att det första lånet alltid är räntefritt upp till 6000 kr för nya kunder. En annan anledning är att man som låntagare har stor flexibilitet när det gäller lånets storlek och löptid.

Historia

Bolaget bakom Vivus heter 4Finance AB och är ett av Europas största snabblåneföretag. I bolaget drivs även varumärket Onea som också är ett snabblån. Vivus är ett av de äldsta varumärkena inom branschen med snabblån och de har hjälpt över 2 miljoner privatpersoner genom åren.

Så här tar du snabblån med Vivus

Det krävs egentligen bara tre snabba steg för att ta ett snabblån med Vivus. Det första du ska göra är att registrera dig på Vivus webbplats. I och med registreringen får Vivus de uppgifter som behövs för att du på ett snabbt och enkelt sätt ska kunna låna pengar. Nästa steg är själva låneansökan.

Du bestämmer hur mycket du vill låna och hur lång återbetalningstid du vill ha. Därefter är det bara att skicka in ansökan direkt via din användarprofil. Du kan även ringa kundtjänst och begära en överföring. Det tredje steget är det enklaste. Det du ska göra är att kontrollera att dina pengar kommer in på det angivna bankkontot. Det tar normalt maximalt en bankdag. Har du ett bankkonto i Nordea eller Handelsbanken sker överföringen direkt.

Belopp och löptid

Hos Vivus kan du låna upp till 16.000 kronor. Första gången du tar ett snabblån hos Vivus så får du låna upp till 6000 kr räntefritt. Återbetalningstiden är på 1 – 30 dagar, vilket är väldigt kort om du lånar ett större belopp. Hos Vivus kan du däremot förlänga ditt snabblån men det är inte att rekommendera då det medför höga räntekostnader.

För att få låna pengar av Vivus måste du uppfylla fem grundkrav. För det första ska du vara svensk medborgare. Sedan ska du även vara minst 18 år fyllda. Vidare får du inte ha några betalningsanmärkningar. Du ska dessutom ha ett svenskt telefonnummer och ett bankkonto i en svensk bank. Innan du blir beviljad ett lån ska du även bli godkänd i Vivus kreditprövning.