HögrisktriangelSnabblån är högkostnadskrediter. Du kan få betalningsanmärkningar om du inte betalar din skuld. Budget- och skuldrådgivaren i din kommun kan ge dig råd. På www.hallakonsument.se kan du se kontaktuppgifter dit.


Ferratum Bank

Ferratum är utan tvekan en av de största aktörerna i Sverige som erbjuder snabblån. Det är i vårt tycke ett mycket bra och tryggt val som dessutom håller låga priser. Hos Ferratum kan du ansöka om två olika sorters lån, både med dator och mobil samt att du kan skicka ett sms med önskat lånebelopp. Vi kan varmt rekommendera långivaren och deras tjänst.

Historia

Ferratum var en av de allra första att lansera snabblån i Sverige, vilket skedde redan under 2005. Faktum är att Ferratum var en av de första att i Europa att lansera lånemodellen.

Idag erbjuder Ferratum sina snabblån i hela 20 länder och de har över 1,5 miljoner kunder i dessa länder. Bolaget har totalt närmare 300 anställda och det gör Ferratum till kanske den största aktören i branschen.

Om lånet

För att få låna hos Ferratum så måste du vara minst 20 år gammal, ha en e-postadress, ett registrerat mobilabonnemang och du måste vara kreditvärdig vid en kreditupplysning.

Du kan antingen ansöka om ett lån på Ferratums hemsida, både genom dator och mobil. Du kan dessutom skicka ett sms med hur stort belopp du vill låna. Det krävs dock att du har ett registrerat mobilabonnemang för att Ferratum ska kunna få din identitet bevisad.

Belopp och löptid

Hos Ferratum kan du låna med två olika sorters lån, beroende på hur stort belopp du vill låna. Om du vill låna upp till 4000 kr så lånar du med Ferratums snabblån, som återbetalas på 30 dagar. Detta är ett litet och snabbt lån som har som enda syfte att tillfälligt dryga ut din ekonomi i en månad.

Om du vill låna mer än 4000 kr så ansöker du om Ferratums Flex Kredit, som har ett maxbelopp om 15.000 kr. Detta lån har en löpande återbetalningstid där du får första månaden räntefritt.