HögrisktriangelSnabblån är högkostnadskrediter. Du kan få betalningsanmärkningar om du inte betalar din skuld. Budget- och skuldrådgivaren i din kommun kan ge dig råd. På www.hallakonsument.se kan du se kontaktuppgifter dit.


monetti

Monetti är ett av de största och mest välkända snabblåneföretagen som hjälpt hundratusentals privatpersoner med snabblån i Sverige. Monetti hette tidigare Folkia men bytte 2014 till nuvarande namn för att undvika förväxling med bolaget Folksam. Företaget har funnits länge och har genom åren alltid setts som en ärlig aktör.

Historia

Monetti har funnits sedan 2006 och är idag en av de största aktörerna som erbjuder snabblån. De erbjöd tidigare två varianter av snabblån. Med Lilla Folklånet kunde du låna mellan 1000–6000 kronor mellan 30–90 dagar. Som återkommande kund kunde du dock få låna hela 10 000 kronor. Tre månaders återbetalningstid gällde bara för ett lånebelopp på 6000 kronor. Två månaders betalningstid kunde du bara välja om du lånade 3000 kronor eller mer.

Med Stora Folklånet kunde du låna mellan 10 000–25 000 kronor. Den här varianten av lån kunde liknas med ett vanligt privatlån som du kan få hos en bank eller hos ett kreditinstitut. Återbetalningstiden var mellan 1–3 år.

Monetti snabblån

Hos Monetti kan du idag låna upp till 20.000 kr som du kan välja att återbetala på mellan 1 – 12 månader.

För att få ta ett snabblån med Monetti finns det ett par villkor du måste uppfylla. Du måste vara minst 18 år fyllda och vara folkbokförd i Sverige de senaste två åren samt att du måste ha en taxerad inkomst.

Du ansöker om ett snabblån med Monetti direkt på deras webbplats. Du fyller i hur mycket du vill låna och vilken återbetalningstid du vill ha. Därefter ska du fylla i ett antal personuppgifter, bland annat personnummer och adress. Sedan är det bara att godkänna villkoren och skicka in din ansökan. Om din ansökan godkänns har du dina pengar på bankkontot inom en bankdag.