Kreditkonto

När du är i behov av ett lån samt en amorteringstakt som sker på dina egna villkor så kan du använda dig av ett kreditkonto i stället för ett snabblån. Innan du tecknar ditt lån väljer du i vilken takt du är villig att betala av det. Du måste dock amortera en viss procent på ditt lån efter att du har fått den första fakturan.

Det kan även vara så att du måste betala en viss summa som minsta betalning beroende på vilken långivare du väljer. Med hjälp av ett kreditkonto kan du göra större köp när du än vill det. Du kan skapa ditt kreditkonto innan du behöver låna och sedan nyttja det när du väl är i behov av pengar.

Ett vilande lån beviljat

Du har alltså beviljade lån innan det att du behöver ta ett lån, vilket både är smidigt och enkelt för dig. Det kostar inte heller någonting för dig att ha ett kreditkonto innan det att du använder det. Detta är både smart och smidigt och om du inte redan har ett kreditkonto bör du överväga att registrera dig för ett så snart som möjligt.

Du vet nämligen aldrig när du är i behov av ett mikrolån. För att bli godkänd som låntagare krävs det att du har en viss årsinkomst som visar att du klarar av att betala tillbaka ditt lån.

Kreditkonto eller kreditkort

Ett kreditkonto är iögonfallande likt ett kreditkort sett till hur produkten är uppbyggd och konstruerad. Med ett kreditkonto har du som sagt ett beviljat lån som ligger vilande tills du väljer att använda det. Det kan ses som en extraresurs utöver dina likvida medel som kan användas som ett alternativt sätt att finansiera din vardagliga konsumtion.

Det kan även ses som en buffert ifall något oförutsett händer och du får ett behov av extern finansiering. Oavsett vad betalar du bara ränta för den delen som du faktiskt utnyttjar.

Skillnaden mellan kreditkonto och kreditkort är med andra ord hårfin. Egentligen är det enda som skiljer de två produkterna åt hur man får tillgång till krediten i sig. Med ett kreditkonto har du, precis som namnet avslöjar, krediten vilande på ett konto. När du sedan vill utnyttja krediten gör du en överföring till ditt vanliga bankkonto och kan på så sätt alltså använda krediten genom ditt vanliga bankkort – väldigt smidigt!

Med ett kreditkort har du ett kort kopplat till kreditkontot. Du kan med andra ord inte göra överföringar till ditt vanliga bankkonto utan sköter alla betalningar genom det här kreditkortet.

Kreditkonto är en form av snabblån

Lån från ett kreditkonto är oftast mindre lån och du kan bli beviljad ett högre eller lägre belopp på ditt högsta lån beroende på hur din kreditvärdighet i övrigt ser ut. Om du har bra kreditvärdighet kommer ditt högsta snabblån att bli högre än om du har en låg sammanlagd årsinkomst.

Du kan ha ett kreditkonto utan att någonsin använda det. Att ha det tillgängligt är dock en trygghet för dig. Om någonting sker oförutsett och du behöver pengar kan du alltid ta ett lån från ditt kreditkonto och hantera den situation som har uppkommit.

Lös små lån och skulder

Du kan även ta hjälp av ett lån från ditt konto för att lösa dina smålån. På så sätt sparar du pengar. Din anledning till att låna är och kommer alltid att vara helt privat. Du behöver alltså inte motivera varför du vill låna pengar. Du kan ta ett lån från ditt kreditkonto för att täcka den senaste semesterresan, betala en veterinärräkning eller för att köpa en ny mobil.

Därför är ett kreditkonto perfekt både som extra buffert vid oförutsedda händelser men även när du vill unna dig själv något alldeles extra.

Du behöver inte heller lägga in en säkerhet när du ansöker om lån via ett kreditkonto. Detta gör att det går ännu snabbare för dig att få ditt lån beviljat. Du kommer med andra ord att ha pengarna i handen direkt när du behöver dem.

Om du har svårt att få pengarna att räcka till i slutet av månaden är detta ett utmärkt sätt för dig att dryga ut kassan. Låna bara det du behöver. Det är nämligen gratis att ansöka om lån från ditt kreditkonto och du betalar tillbaka efter utsatt tid eller när du kan.